Andijvie

licht bitter

1,50 incl. btw /per stuk

Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisée is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze frisse variant is decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen.

Bloemkool

licht en mild

1,50 incl. btw /per stuk

Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Het is één van de meest populaire groenten in Nederland. Dit komt door zijn milde, toegankelijke smaak. De groente komt uit Nederland, maar ook uit Frankrijk en Italië.

Frisée

kruladnijvie

1,50 incl. btw /per stuk

Frisée is een andijviesoort en wordt ook wel krulandijvie genoemd. Deze andijvie heeft een lossere krop, met dunnere en gekrulde ingesneden bladeren. De bladeren hebben een fijne structuur. Het hart van de krop is geel, de bladeren aan de buitenkant zijn groen. De frisée is wat bitterder dan gewone andijvie, dat geldt vooral voor de buitenste groene bladeren.

Munt

groen en fris

1,00 incl. btw /per bos

Dit kruid is bekend en geliefd vanwege de frisse muntsmaak. Gebruik de verse blaadjes bij fruit- en groentegerechten.

Paksoi

Aziatische bladkool

1,50 incl. btw /per stuk

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een bladkool met niet sluitende bladeren. Deze bladkool heeft knapperige, witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.

Rucola

pittig en licht bitter

1,50 incl. btw /per 100gr

Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Rucola wordt steeds populairder. Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. Rucola is makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt.

Slamelange

fris en groen

1,00 incl. btw /per 100gr

Tijm

vol en krachtig

1,00 incl. btw /per bos

Aardappelen

diverse rassen

1,00 incl. btw /per kg

Verschillende aardappelsoorten:

– Agria (kruimig, voor koken en frituur)
– Bildstar (redelijk vastkokend)
– Nicola (vastkokend)

Aardappelen, zak van 25kg

diverse rassen

12,00 incl. btw /per 25kg

Verschillende aardappelsoorten:

Agria (licht kruimig)
Nicola (vastkokend)
Bildstar (kruimig)

Patat

lekker vers

2,00 incl. btw /per kg

Verse patat (in water, ca 5 dagen houdbaar, per kg)

Spirello

aardappel op een stokje

0,60 incl. btw /per stuk

Aardappel Spirello op een stokje, geschikt voor in de frituur.

Wortelen

knapperig oranje

1,20 incl. btw /per 500gr

Worteltjes smaken lichtzoet. Wortels combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes.

Knolselderij

stevig en rond

1,50 incl. btw /per stuk

De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de blad- en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter. Het vruchtvlees heeft een milde smaak

Koolsoorten

rood of wit

1,00 incl. btw /per stuk

Witte kool heeft een neutrale smaak. Je kunt er dus eindeloos mee variëren.
Rode kool is één van de oudste koolsoorten. Er is zomer- en winter rode kool. De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras.

Boerenkool

frisgroene bladeren

1,00 incl. btw /per 500gr

De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan het uiteinde. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan.

Raapstelen

licht pittig

1,20 incl. btw /per 150gr

Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroenten. Deze heldergroene groente wordt ook wel ‘keeltjes’ genoemd. Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van jonge spinazie of rucola.

Uien

rood of wit

1,40 incl. btw /per kg

Rode of witte uien.

Prei

aromatisch en licht pittig

1,00 incl. btw /per 500gr

Er bestaat winter-, herfst- en zomerprei. Winterprei is dikker en steviger en kleurt van grijsgroen tot blauwgroen. Zomer- en herfstprei heeft een lange, dunne schacht met geelgroen blad met een fijne structuur.

Bosui

of lenteui of stengelui

1,40 incl. btw /per bos

De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Je kunt rauwe bosui gebruiken door de salade of als garnering bij soep. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels.

X