De Zorgboerderij

Een samenwerkingsverband

Op de boerderij houden wij diverse dieren, het voeren en verzorgen van de dieren wordt gedaan met de deelnemers. De dagelijkse verzorging en het schoonmaken van het binnenhok wordt uitgevoerd samen met de clienten. Ook het rapen, schoonmaken en verkopen van eieren is een vast onderdeel voor de dagbesteding.

0
Kippen
0
Schapen
0
Lammeren
0
Eenden
0
Ezels
0
Varkens
img

Op de zorgboerderij is een groot open kippenhok aanwezig waar zo’n 150 kippen dagelijks kunnen scharrelen.

img

We hebben 3 ezels Zus, Zo en Sunny Ze hebben het hele jaar de mogelijkheid om buiten te lopen, als het slecht weer is kunnen ze de stal in. Natuurlijk blijft een ezel een ezel, waardoor er regelmatig komische situaties ontstaan bij het verzorgen van deze doerakken.

img

Er lopen zo’n 70 schapen. Hierbij is de grootste groep Texelaars, ook zijn er enkele anders rassen terug te vinden op onze boerderij zoals de Kameroen.

Vanaf februari lopen de schapen op de boerderij buiten rond, rond deze tijd krijgen de schapen ook hun lammeren. Vanaf de zomermaanden zijn de schapen te vinden op de dijken in de buurt van De Zuidpunt.

In April wordt de jaarlijkse lammetjesdag gehouden, waarbij iedereen welkom is de kleine pluizenbolletjes te bezichtigen.

img

Onze eenden zijn natuurlijke insecticiden, dankzij hen hoeven wij de producten in onze kassen niet te bespuiten tegen slakken en rupsen.

img

We hebben ook varkens op De Zuidpunt. Ook zij kunnen gebruik maken van de buitenruimte en vinden het heerlijk om hun stukje land om te ploegen.

De Tuin

Laat het groeien

Op circa drie hectare grond is onze huidige tuin gerealiseerd. In deze tuin worden onbespoten groente geteeld. Deelnemers van de zorgboerderij zijn zeer actief betrokken bij dit proces. De tuin bestaat uit moestuin, boomgaard, kruidentuin en een kas. Elke specialisatie heeft zijn eigen specifieke onderhoud en verzorging nodig.

De Boerenwinkel

On- en offline

De winkel gelegen op het terrein wordt bevoorraad door onze cliënten met de producten die er verbouwd worden. Naast alle groente en fruit wordt er ook huisgemaakte jam en honing verkocht die met grote zorg op de zorgboerderij gemaakt zijn.

Bestellingen die geplaatst worden in de winkel worden verwerkt met de deelnemers. Ook stellen zij groentepakketten samen, dit zijn “De groenten van Cors”.
Het pakket bestaat uit vier soorten groente, een zak aardappelen en eventueel extra’s zoals kruiden, komkommers, pepers of tomaat. Er bestaat een keuze uit een tweepersoonspakket of een vierpersoonspakket. Deze prachtige seizoensgroente kunnen opgehaald kunnen worden op onze zorgboerderij of bij een van de diverse afhaalpunten in Dordrecht, er is er vast een bij u in de buurt!

Ook grootafnemers zijn welkom als klant bij ons. Hierbij zijn bestellingen van bijvoorbeeld 25 kg vers gesneden patat geen enkel probleem.

– Vanaf slechts –
€ 7,00

De groenten van Cors

Heerlijk, vers en uit het seizoen

Wekelijks een afwisseling aan geweldige groente. De perfecte manier om aan de dagelijkse versproducten te komen, geweldig om de week gevarieerd mee door te komen. Bespaar om op deze manier in te kopen. Wij garanderen vier dagen houdbaarheid, inclusief de dag van bezorgen.

Gratis afhalen

op de zorgboerderij

Goedkoop verzenden

vanaf €2,50

Bespaar meer

met groentepakketen

Diverse betaalwijzen

hoe het jou uitkomt!

X