Zorgboerderij de Zuidpunt

SINDS 2004

Zorgboerderij de Zuidpunt is een zorgboerderij die arbeidsmatige dagbesteding biedt aan mensen met een beperking. De Zuidpunt is van oorsprong een akkerbouwbedrijf en houd zich voornamelijk bezig met vollegrondsgroenteteelt. Daarnaast houden we ook verschillende dieren.

Zorgboerderij de Zuidpunt is opgericht in 2004 door Corstiaan den Boer en zijn vrouw Johanna. Zij zijn begonnen met één dag in de week dagbesteding aan te bieden aan de cliënten van Yulius. Dit kon al snel uitgebreid worden naar vier dagen in de week, waarbij gemiddeld zo’n twintig deelnemers per dag gebruik maken van de activering. Dit dankzij het team van verschillende begeleiders en stagiaires dat dagelijks klaar om alle activiteiten met de cliënten uit te voeren.

De zorgboerderij bevind zich op het uiterste puntje van Dordrecht. U vindt de boerderij gelegen tussen de historische bunkers en het mooie landschap van de Hollandse Biesbosch. Een mooi bedrijf op een prachtig stuk natuur!

Wat we doen

VOOR IEDER WAT WILS!

De arbeidsmatige dagbesteding bestaat uit het verzorgen van de dieren, verbouwen van onbespoten groente op het land en in de moestuin, sorteren van aardappelen en het onderhouden van het terrein en alle gebouwen. De gewassen die op de boerderij verbouwd worden verkopen wij vanuit onze winkel op het erf. Maar ook kunt u online een bestelling plaatsen.

Onze deelnemers helpen bij het bevoorraden van de boerenwinkel en het verwerken van de bestellingen die worden gedaan door particulieren of bedrijven.

 Er wordt dagbesteding aan geboden aan verschillende doelgroepen vanuit de GGZ. 
Zorgboerderij de Zuidpunt is gespecialiseerd in het bieden van deze zorg aan volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking zijn ook welkom. Ook is er dagbesteding voor ex-verslaafden en dementerende ouderen.

Onze keurmerken

KWALITEIT EN BETROKKENHEID

Zorgboerderij de Zuidpunt is gecertificeerd met het keurmerk Landelijk Kwaliteitswaarborg Zorgboeren, hiermee tonen wij aan dat wij:

  • MBO geschoold zijn in zorg/welzijn (of een andere sector waarbij pedagogisch
    handelen en/of sociale vaardigheden prominent aanwezig zijn, bijv. het onderwijs)
  • ervaring en affiniteit met de doelgroep(en) hebben
  • werken volgens het landelijke kwaliteitssysteem voor zorgboeren
  • een risico-inventarisatie ondergaan
  • in het bezit zijn van een BHV-diploma
  • een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen
  • bereid zijn scholing te volgen

Via Stichting Zorgboeren Zuid-Holland wordt deze kwaliteit bewaakt en worden nieuwe ontwikkelingen bekend gemaakt.
Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van Zorgboeren Zuid-Holland.

Ook is zorgboerderij de Zuidpunt een SSB erkend leerbedrijf.

X